10.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Μύθοι για παιδάκια, πολιτικάντηδες και μονίμως ξενιτεμένους στην Ελβετία…

Must read

Μακάριοι, ως πτωχοί τω πνεύματι, σύμφωνα με την ευαγγελική ρήση, στην ΕΠΟ εξακολουθούν, υποτίθεται, να προχωρούν κανονικά τις διαδικασίες και την προετοιμασία για τη διεξαγωγή του μακράν χειρότερου Τελικού Κυπέλλου όλων των εποχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, παρά τις αντιρρήσεις που από δεκάδες πλευρές προβάλλονται.

Στην κατασκευασμένη μακαριότητα τους δεν συγκινούνται, ούτε από τη δημόσια κατατεθειμένη αγανάκτηση του Πέδρο Μαρτίνς, ούτε από τις εφιαλτικές για το σύγχρονο ποδόσφαιρο εικόνες που προβάλλονται στο πανελλήνιο από βίντεο που απεικονίζουν τον χειρότερο χλοοτάπητα γηπέδου στη χώρα, το διαβόητο (όπως το έχουν καταντήσει οι χρήστες του)  Ολυμπιακό στάδιο, το «καμάρι» του ελληνικού αθλητισμού.

Τίποτε και κανένας δεν μπορεί να διαταράξει την ευθεία του εγκεφαλογραφήματος του Γραμμένου και της παρέας του, η μόνιμη επιδίωξη των οποίων είναι πλέον η εκλογική επαναβεβαίωση της κυριαρχίας τους στο Πάρκο Γουδή και στο βωμό της προσδοκίας αυτής έχουν αποφασίσει να κάνουν ό,τι χατίρι ζητήσει ο χαλίφης που διαχειρίζεται τα ψηφαλάκια και τους Προέδρους των Ενώσεων.

Τα ερπετά

Τι κι αν τους έκραξε, με όση δύναμη έχει ο λόγος του, ο προπονητής (Μαρτίνς) που  ετοίμασε και παρουσίασε την καλύτερη ομάδα από καταβολής του ελληνικού ποδοσφαίρου; Τι κι αν καταφέρθηκε εναντίον τους με τις χειρότερες εκφράσεις; Τι κι αν οι εικόνες του βίντεο αποκαλύπτουν την τεράστια καταστροφή που έχει συντελεστεί στο κορυφαίο (τρομάρα του) γήπεδο της χώρας; Τι κι αν για να μπει η μπάλα στη μεγάλη περιοχή χρειάζεται να ανέβει ένα σκαλοπατάκι και να περάσει (πριν από αυτό) μια μικρή τάφρο;

Κανένα από τα ερπετά που περιφέρονται στο Πάρκο Γουδή και κατατρώγουν τις σάρκες του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν πρόκειται να συγκινηθεί. Κανένας από τους πνευματικά άοπλους δεν πρόκειται, απλώς για την τιμή των όπλων, να αναρωτηθεί «τι στο διάολο έχει πάει στραβά και τα έχουμε κάνει όλα σαν τα μούτρα μας;». Για κανένα μεγαλοπαράγοντα (και την οικεία γκόμενα που έχει κουβαλήσει στην Αθήνα και την πληρώνει η ΕΠΟ, δηλαδή το επαγγελματικό ποδόσφαιρο που μακαρίως καθεύδει) δεν προκύπτει η παραμικρή ανησυχία για την κατάντια του κορυφαίου αγώνα κάθε αγωνιστικής περιόδου.

Όλοι τους έχουν αποδυθεί σε ένα υπέρ πάντων αγώνα για να συγκινήσουν τους μεγαλοχαλίφηδες που διαχειρίζονται το μαγαζί για να βρουν μια θεσούλα στο «ψηφοδέλτιο της νίκης» κι οι χειρότεροι στο παιχνίδι αυτό είναι εκείνοι που νιώθουν πως είναι στην απέξω. Δηλαδή οι Διακοφώτηδες κάθε συνομοταξίας.

Καταναλώνουν πολιτικό κεφάλαιο για να απαντούν στις εκτιμήσεις του εσχάτως επανακάμψαντα στα πράγματα κ. Χατζηαποστόλου για την διοικητική ποιότητα του κ. Γραμμένου κι έχουν γραμμένη κάθε πιθανότητα να αποφασίσουν την παραμικρή παρέμβαση για να ορθολογικοποιήσουν και να αναβαθμίσουν το ποδοσφαιρικό προϊόν. Πάλι καλά, δηλαδή, που δεν έβαλαν τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα να ασκήσει δίωξη εναντίον του Μαρτίνς και του Ολυμπιακού για δυσφήμιση του αθλήματος. Είναι ικανοί να το πράξουν, αν αυτό τους ανεβάσει στα μάτια και στην εκλογική εκτίμηση των συνεργαζόμενων χαλίφηδων.

Η ολιστική μελέτη μας έλειπε

Τι τους συνεγείρει; Πως και με ποιες απειλές θα πείσουν τον Αυγενάκη να μην φέρει αντιρρήσεις στη διεξαγωγή των εκλογών στις 9 Οκτωβρίου κι ας τις έχει ξεγράψει το Ειρηνοδικείο Αθηνών όταν απέρριψε τις παράνομες τροποποιήσεις που επιχείρησαν στο καταστατικό της ΕΠΟ και πως θα εκμαιεύουν από τη γνωστή UEFA επιστολές συμπαράστασης με δήθεν απειλές για Grexit και άλλες αστειότητες.

Πέραν αυτών ουδέν. Το χάος, στο οποίο οδήγησαν το άθλημα με την παροιμιώδη ανικανότητα τους, το χρησιμοποιούν για να καταδείξουν την αναγκαιότητα να επανεκλεγούν για να το διορθώσουν, πιστοί στη λογική της ρήσης «πολιτικός είναι κάποιος που διαλαλεί τις καλύτερες λύσεις για προβλήματα που δεν θα υπήρχαν αν δεν κυβερνούσε».

Στο χάλι αυτό είναι αστείο και να αναρωτηθεί κάποιος αν υφίσταται πολιτική ηγεσία του αθλητισμού ή εάν λειτουργεί η διοικητική ομπρέλα των διεθνών Ομοσπονδιών υπέρ της αξιοπιστίας των διοργανώσεων και της ακεραιότητας των αγώνων, απλούστατα δεν υφίστανται και τα δύο. Είναι μύθοι για μικρά παιδάκια, για επαγγελματίες πολιτικάντηδες της κακιάς ώρας και για να φυλάνε τον κώλο τους μερικοί που ζουν πλέον εκτός συνόρων στην ασφάλεια της Ελβετίας, ανέγγιχτοι από το ελληνικό κράτος.

Κατά τα άλλα ζήτω το ελληνικό ποδόσφαιρο και… η ολιστική μελέτη!

Σχετικά άρθρα

Τελευταία νέα

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com