Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Πού είναι η «λεβέντικη καρδιά» και η «εκ γενετής μαγκιά» όταν τις χρειάζεσαι;

Published

on

Ιβάν-Σαββίδης-Μίσιτς

Ζητείται γενναιότητα ψυχής και χαρακτήρα. Για να αντιμετωπίσει μια σκληρή πραγματικότητα για την οποία δεν ευθύνεται ούτε ο Μίσιτς στον ΠΑΟΚ, ούτε ο Στάρτζεον στην Ξάνθη.

Τι είπαν οι δύο ποδοσφαιριστές; Τίποτε περισσότερο από ότι έχει αποδειχθεί (και καταδειχθεί) με τρεις, στη σειρά, αποφάσεις (μίας κατά νόμο αρμόδιας Επιτροπής (Ε.Ε.Α.) και δύο  δικαστικών οργάνων του ελληνικού ποδοσφαίρου) και έχει επιφέρει στον Δικέφαλο και στην Ξάνθη ποινές αφαίρεσης βαθμών, για τις οποίες πρέπει να ευγνωμονούν την κυβέρνηση και τη γνωστή τροπολογία της.

Οι δύο ποδοσφαιριστές δεν ανακάλυψαν κάτι, δεν φαντάστηκαν κάποια διαπλοκή, δεν παρουσίασαν κάποιο σενάριο. Είπαν, ευθαρσώς, όσα η ελληνική ποδοσφαιρική οικογένεια γνωρίζει και έχει αποδεχθεί για την υπόθεση «ελέγχου και κυριαρχικής επιρροής του κ. Σαββίδη στον ΠΑΟΚ και στην Ξάνθη».

Ο ΠΑΟΚ έχει κάθε δικαίωμα να επικαλείται ό,τι του κατέβει στο μυαλό για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενώπιον της τελευταίας επιλογής του να απευθυνθεί στο CAS και να ζητήσει κάτι που όλοι οι υπόλοιποι αγνοούν ακόμη, αλλά θα μάθουν σύντομα.

Τι δεν μπορεί να επικαλείται; Ότι, δήθεν, η ομάδα του «κατηγορείται» για κάποιο πράγμα. Δυστυχώς, ο ΠΑΟΚ δεν κατηγορείται, απλώς, για κάποιο πράγμα. Αν αντιμετώπιζε ακόμη μια κατηγορία διαφορετική θα ήταν η κατάσταση του.

Ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη έχουν καταδικαστεί τρις σε αφαίρεση βαθμών μετά από δικαστικά επιβεβαιωμένη συνθήκη πολυϊδιοκτησίας της ευρύτερης οικογένειας Σαββίδη με τις δύο ομάδες της ίδιας κατηγορίας.

Όσο και αν επικοινωνιακά οι διοίκηση της ομάδας της Θεσσαλονίκης επιλέγει να διατηρεί την επιθυμητή αμφιβολία, προτάσσοντας το επιχείρημα πως «δεν έχει δικαστεί επί της ουσίας από κανένα δικαστήριο», άρα «αναμένει μια ανάλογη δίκη για να αποδειχθεί πως έχει δίκιο», συμβαίνει το εντελώς αντίθετο.

Έχει δικαστεί, σύμφωνα με τον ελληνικό αθλητικό νόμο, επί της ουσίας από την αποκλειστικά αρμόδια προς τούτο σε όλη την ελληνική επικράτεια Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού «για έλεγχο και κυριαρχική επιρροή» και της έχουν επιβληθεί οι μειωμένες, μετά την τροπολογία Γεραπετρίτη, ποινές της αφαίρεσης των βαθμών.

Τι είπε ο Μίσιτς; «Αυτή τη σεζόν μας πήραν 7 βαθμούς, επειδή ο πρόεδρος μας έχει μερίδιο στην ιδιοκτησία μιας ακόμη ομάδας τη πρώτης κατηγορίας».

Τι δήλωσε ο Στάρτζεον στον «O’ Jogo»; «Χάσαμε 12 βαθμούς επειδή ο πρόεδρος μας είναι ο ίδιος με του ΠΑΟΚ Αυτό δεν μπορεί να συμβεί στην ίδια κατηγορία και κόστισε και σε εκείνους βαθμούς».

Ποιο σημείο από τις δηλώσεις του είναι ψευδές; Σε ποιο σημείο οι δύο ποδοσφαιριστές δεν αποτυπώνουν την πραγματικότητα; Κρύβουν, επίτηδες ή εν αγνοία τους, κάποια, άγνωστη στους υπόλοιπους, αλήθεια;

Προς τι ο πανικός του ΠΑΟΚ, οι αναφορές στην κροατική ιστοσελίδα να διορθώσει τις δηλώσεις του Μίσιτς και οι διευκρινίσεις για το τι ακριβώς είπε ο ποδοσφαιριστής;

Πώς δικαιολογείται όλη αυτή η επικοινωνιακή τρέλα, σε σημείο να απορεί κανείς για τις διαστάσεις που έλαβε ένα τόσο απλό και άνευ σημασίας ζήτημα, όπως οι απολύτως αληθινές αναφορές ενός ποδοσφαιριστή σε ένα πραγματικό γεγονός;

Πού είναι η λεβέντικη καρδιά του ΠΑΟΚ και η εκ γενετής μαγκιά της ομάδας, που εκτός των άλλων, δεν θέλει χάρτινα πρωταθλήματα και πονηρές διασώσεις;

Λεβέντες, είναι μεγάλη υπόθεση η έντιμη στάση απέναντι στα πράγματα. Κανείς δεν μπορεί να σας αφαιρέσει το δικαίωμα να διεκδικήσετε, ακόμη και σε κάποια επουράνια δικαιοσύνη, το δίκιο που υποστηρίζετε ότι έχετε.

Μέχρι να συμβεί αυτό, όμως, είστε καταδικασμένοι σε τρεις διαφορετικές εκδοχές της ελληνικής αθλητικής και ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης και αυτό δεν αλλάζει, ούτε με πιέσεις στον Μίσιτς, ούτε με παρεμβάσεις στο site για να διορθώσει τις φράσεις του ποδοσφαιριστή.

Δείξτε λίγη γενναιότητα. Κερδισμένοι θα βγείτε στην κοινή συνείδηση…

Advertisement