Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Όσα ξέρει ο ΠΑΟΚ, δεν τα ξέρουν η FIFA, η UEFA, το ΔΝΤ και η ΕΕ…

Published

on

Κυριάκος-Κυριάκος-Μάκης-Γκαγκάτσης-ΠΑΟΚ

«Ένας ΠΑΟΚ πρωταθλητής και στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, στηριζόμενος στις δικές του δυνάμεις» ήταν, σύμφωνα με τα εγκυρότερα των ρεπορτάζ, το συμπέρασμα από την τηλεδιάσκεψη (μια εκ των ων ουκ έστιν αριθμός) του κ. Ιβάν Σαββίδη με τον κ. Μάκη Γκαγκάτση και τον κ. Κυριάκο Κυριάκο. Συμπέρασμα που προήλθε, προφανώς, από την ανάλυση των δεδομένων της συγκυρίας και τον ορθό τεχνοκρατικά σχεδιασμό της ομάδας για την επόμενη και τις μελλοντικές αγωνιστικές και οικονομικές περιόδους.

Όπερ σημαίνει πως στις αρχές Απριλίου 2020, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, με το ποδόσφαιρο να καθεύδει και όλοι να αγνοούν την επόμενη μέρα, οι επιτελείς του ΠΑΟΚ σχεδίασαν και παρουσίασαν στον πρόεδρο (μεγαλομέτοχοι ως γνωστόν είναι η γυναίκα του, Κυριακή και ο ένας εκ των γιων του, ο Νίκος) της ομάδας ένα βάσιμο, άρα αληθές σχέδιο για την επόμενη μέρα.

Τον γεγονός, πως τον χαρακτήρα αυτής «της επόμενης μέρας» και τις ακριβείς επιπτώσεις της, τόσο στην κανονική οικονομία όσο και σε αυτή του ποδοσφαιρικού θεάματος, αγνοούν κάποιοι περιθωριακοί, μάλλον, διεθνείς οργανισμοί όπως το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Eurogroup, η FIFA, η UEFA και άλλοι τινές επιστημονικά και τεχνοκρατικά ανεπαρκείς, προσδίδει στα συμπεράσματα της τηλεδιάσκεψης του ΠΑΟΚ (άγνωστο αν έχει καταστεί κοινωνός τους και ο μεγαλομέτοχος) μαντικές ιδιότητες.

Οι άνθρωποι κατάφεραν να προβλέψουν μέσα στην κορύφωση της δίνης και με την οσμή του θανάτου να κυκλώνει την ανθρωπότητα «τι θα είναι ο ΠΑΟΚ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

Την ίδια, ακριβώς, ώρα αυτής της συγκλονιστικής μαντεψιάς ο Δικέφαλος:

Δεν γνωρίζει, τυπικά, σε ποια από τις εθνικές επαγγελματικές κατηγορίες θα αγωνίζεται του χρόνου, αν θα παραμείνει στην πρώτη, αν θα κουβαλάει μαζί του την αφαίρεση των εφτά βαθμών και με ποιες, ακριβώς, διαδικασίες θα διαχωρίσει την κοινή ιδιοκτησία με την Ξάνθη για να μην βρεθεί και πάλι, πολύ σύντομα, κατηγορούμενος ως υπότροπος.

Είναι εξαιρετικά πιθανόν να καταστεί κατηγορούμενος, μετά από μια απλή καταγγελία κάθε ενδιαφερόμενου, ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας για το απαράγραπτο αδίκημα των προσυνεννοημένων αγώνων και για το συναφές της χειραγώγησης αποτελεσμάτων αγώνων (αυτών με την Ξάνθη, αν τελεσιδικήσει η συνιδιοκτησία) ακόμη και για το πρωτάθλημα της περιόδου 2018/2019 με δεδομένο στην περίπτωση αυτή τον υποβιβασμό

Βλέπει «το θηρίο» (λέγεται και Ολυμπιακός), που πίστεψε πως το έχει εξοντώσει, όχι μόνο να σηκώνει κεφάλι, αλλά να του παίρνει εύκολα το πρωτάθλημα, να τον απειλεί ευθέως στο Κύπελλο (αν τελικά διεξαχθούν οι διοργανώσεις) και να διευρύνει συνεχώς την ποιοτική μεταξύ τους διαφορά

Αντιλαμβάνεται (τι στο καλό οικονομολόγοι παγκόσμιου βεληνεκούς είναι οι τηλεδιασκεπτόμενοι) ότι η επόμενη μέρα θα είναι ακόμη χειρότερη μιας και αναμένεται, όπως πάντα συμβαίνει στις κρίσεις, θα μεγαλώσει κι άλλο το χάσμα του από τον Ολυμπιακό του UEFA Champions League και των εκατομμυρίων εσόδων

Περιμένει στο ακουστικό του τις ακριβείς εξελίξεις στο θέμα του Financial Fair Play, γιατί καλές και άγιες οι διακηρύξεις της UEFA, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα οι αναβολές για μια αγωνιστική περίοδο, αντίθετα μπορούν να το κάνουν χειρότερο, ειδικά όταν έχουν προηγηθεί αγωνιστικές χρονιές με τα μεγαθήρια Έστερσουντ, Βίντι, Μπάτε και Σλόβαν Μπρατισλάβας

Ψάχνει τις χαμένες ισορροπίες ανάμεσα στις αλόγιστες σπατάλες και στην συνετή οικονομική διαχείριση σε ένα οργανισμό που έχει εθιστεί στη λογική «ο πρόεδρας με τα δισεκατομμύρια όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει» και πολύ δύσκολα θα την εγκαταλείψει πιεζόμενος επικοινωνιακά από παραμύθια που ο ίδιος κατασκεύασε προς τέρψιν των χαχόλων.

Τώρα, πως έγινε και μέσα από αυτό τον υγειονομικό, οικονομικό και ποδοσφαιρικό χαμό προέκυψε το συμπέρασμα «ένας ΠΑΟΚ πρωταθλητής και στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, στηριζόμενος στις δικές του δυνάμεις», το οποίο μάλιστα επικοινωνήθηκε, μόνο οι συμμετέχοντες στην τηλεδιάσκεψη το ξέρουν.

Οι υπόλοιποι παρακολουθούν απλώς άφωνοι…

Advertisement