9.6 C
Athens
Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Super League: Από ελπίδα δεν πέθανε κανένας…

Must read

Από ελπίδα δεν πέθανε κανένας. Το παραμύθι, ειδικά όταν θέλουμε να το πιστέψουμε, είναι εξαιρετικά αναζωογονητικό! Διεγερτικό σχεδόν.

Ελπίδα «αγοράζει» η Super League τηλεδιασκεπτόμενη, δήθεν, για την τύχη του πρωταθλήματος που διακονεί, το οποίο είναι θύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως όλα τα αντίστοιχα στην Ευρώπη.

Καμία πιθανότητα συνέχισης, με οποιαδήποτε έκπτωση ή μορφή, της διοργάνωσης δεν προκύπτει από πουθενά. Οι εκτιμήσεις των ειδικών που έχουν την ευθύνη να πολεμήσουν τον ιό και να βγάλουν τη χώρα στο ξέφωτο είναι οδυνηρές για όσους τολμούν καν να υπονοήσουν τη συνέχιση της διοργάνωσης στο χρονικό διάστημα από τα μέσα ή το τέλος Ιουνίου έως το τέλος Ιουλίου.

Ο βασικός λόγος είναι πως η επάνοδος στην κανονικότητα δεν προβλέπεται να ξεκινήσει, δειλά-δειλά, πριν τα μέσα Μαΐου με τις αρχές Ιουνίου( στην καλύτερη των περιπτώσεων).  Το πρόγραμμα προβλέπει σταδιακή ένταξη δραστηριοτήτων στην διαδικασία επαναφοράς με την αγορά πρώτη, οι αθλητικές δραστηριότητες (όπως τα σχολεία και τα πανεπιστήμια) είναι από τις τελευταίες στον σχετικό κατάλογο, επειδή συγκεντρώνουν πολύ κόσμο σε μικρό χώρο και αποτελούν πυρηνικές βόμβες μετάδοσης του ιού.

Κι επειδή ως το καλοκαίρι δεν προβλέπεται ουσιαστική λήξη συναγερμού, η χώρα δεν αντέχει έναν ελληνικής εκδοχής αγώνα Αταλάντα – Βαλένθια αν δεν έχει προηγηθεί η κανονική διάθεση στην αγορά ενός ασφαλούς εμβολίου και μιας αποτελεσματικής θεραπείας.

Όλες οι δεύτερες αναγνώσεις των απαντήσεων των ειδικών, με επικεφαλής τον κ. Τσιόδρα, εκεί καταλήγουν, ανεξάρτητα από το αν η εκδοχή αυτή αρέσει ή όχι στον καθένα από εμάς.

Επίσης, είναι απίθανο η κυβέρνηση να εγκληματήσει και να θέσει εν αμφιβόλω την δεδομένη επιτυχία της στην αντιμετώπιση της κρίσης προς όφελος του λαού για να τελειώσει στη χώρα ένα «κωλοπρωτάθλημα» (κατά το κωλόσπιτο του αείμνηστου Γιαννόπουλου), την ώρα που αυτό μπορεί, εύκολα και απλά, να διακοπεί με συμφωνία.

Τι σημαίνει μια συμφωνημένη διακοπή;  Να ισχύσει απόλυτα η βαθμολογία των 26 αγωνιστικών της κανονικής περιόδου ως τελική, να ονοματιστεί πρωταθλητής, να δηλωθούν οι ομάδες στην UEFA για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και να δει το ίδιο το άθλημα τι θα κάνει με τους προβιβασμούς και τους υποβιβασμούς.

Μια τέτοια πρόταση θα έδινε νόημα στη σημερινή τηλεδιάσκεψη των ΠΑΕ εφόσον είχε σχεδιαστεί και διέθετε τη στήριξη των μεγάλων ομάδων και, ταυτόχρονα, κατέθετε στο τραπέζι λύσεις για κορυφαία ζητήματα όπως είναι ο υποβιβασμός και ο προβιβασμός, η μορφή των επαγγελματικών διοργανώσεων στη νέα ή στις επόμενες περιόδους, το θέμα των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών, η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων κλπ.

Ένα πακέτο, δηλαδή, που αφορά στην οργάνωση και λειτουργία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στο σύνολο του.

Αντ’ αυτού η συζήτηση αναλώθηκε και πάλι σε περιφερειακά ζητήματα μεταξύ εκπροσώπων που δεν είχαν (στην πλειοψηφία τους) ούτε γνώση, ούτε άποψη και περιέφεραν την εγγενή αδυναμία τους αναμένοντας κάτι που κανείς δεν γνωρίζει τι είναι ακριβώς. Μήπως να βρεθεί, να δοκιμαστεί με βάση τα επιστημονικά κριτήρια, να παραχθεί μαζικά και να διατεθεί σε όλο τον πλανήτη ένα λειτουργικό εμβόλιο έως το τέλος Μαΐου και μια αντίστοιχη θεραπεία για τους ήδη νοσούντες, μπας και καταστεί δυνατή η επανέναρξη των διοργανώσεων;

Η τελική απόφαση «να το ξαναδούμε το θέμα στις 24 Απριλίου» δεν προσφέρει το παραμικρό στον απαραίτητο παραγωγικό προβληματισμό που θα έπρεπε να διακατέχει την ολομέλεια των ομάδων, ώστε συντεταγμένα και γρήγορα να πάρουν αποφάσεις για το μέλλον τους. Από την ώρα μάλιστα που ο ΠΑΟΚ δείχνει διατεθειμένος να αποδεχθεί τη δεύτερη θέση (προφανώς στην προοπτική να χάσει και αυτή) τίποτε δεν εμποδίζει την επίσημη λήξη της φετινής περιόδου.

Έστω κι έτσι όμως το βασικό συμπέρασμα είναι πως το πρωτάθλημα της περιόδου 2019/2020 «μας τελείωσε». Απομένει, απλώς, να επισημοποιηθεί η διακοπή του με τους όρους που έθεσε ο κ. Μαρινάκης και όλοι να ετοιμαστούν για την επόμενη διοργάνωση, ελπίζοντας ότι θα είναι δυνατή η κανονική έναρξη της τον Αύγουστο χωρίς κορωνοϊό…

Σχετικά άρθρα

Τελευταία νέα

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com