25.8 C
Athens
Δευτέρα, 17 Μαΐου, 2021

Η πρώτη δικαίωση για τον Ολυμπιακό ήρθε από τους υπαλλήλους της ΕΠΟ

Must read

Στη σέντρα έβγαλαν τον Γραμμένο οι υπάλληλοι της ΕΠΟ, δικαιώνοντας τον Ολυμπιακό που ζητάει επίμονα στοιχεία για το πάρτι που έχει στηθεί τα τελευταία χρόνια και δεν δίνονται γιατί οι αρμόδιοι οχυρώνονται πίσω από το νόμο περί προσωπικών δεδομένων.

Η ΕΠΟ έχει βρεθεί στο σημείο μηδέν στο οικονομικό κομμάτι, καθώς κατέστρεψε την βιτρίνα του ελληνικού ποδοσφαίρου, την εθνική ομάδα, με αποτέλεσμα ένα βασικό της έσοδο να μην υπάρχει πλέον. Οι ρουσφετολογικές προσλήψεις με τα υπέρογκα ποσά, τους μισθούς που ξεπερνούσαν κατά πολύ αυτόν του Προέδρου της Δημοκρατίας, έδιναν κι έπαιρναν. Φθάσαμε στο σημείο μηδέν, αλλά το πιο εξωφρενικό είναι πως η διοίκηση του Βαγγέλη Γραμμένου ζητά περικοπές από το υπαλληλικό προσωπικό που είναι χρόνια στην Ομοσπονδία και αποτελεί την ραχοκοκαλιά της.

Οι υπάλληλοι της ΕΠΟ όμως δεν έβαλαν το κεφάλι κάτω, αλλά αντέδρασαν και κατήγγειλαν  τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βαγγέλη Γραμμένο, αρνούμενοι να τεθούν ως αμνοερίφια σε σφαγείο.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΕΠΟ με επιστολή προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, δεν δέχεται τα μέλη του να υποστούν τις συνέπειες που δεν τους αναλογούν και προτρέπουν τη διοίκηση να κόψει τους μισθούς στο στρατό που έχει προσλάβει και αμείβεται με… τρελά ποσά.

Αναλυτικά στην  επιστολή αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι:

«Αξιότιµε κ. πρόεδρε και µέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, λάβαµε γνώση της υπ’ αριθµ. 26/21.11.2019 απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής που αφορά το αναθεωρηµένο οικονοµικό σχέδιο δράσης 2019-2021. Διαβάσαµε προσεχτικά το σκεπτικό και τα διαλαµβανόµενα.

Στο σηµείο ΙΙ στην παράγραφο C4 υπάρχει ευθεία αναφορά στη Συλλογική Σύµβαση Εργασίας, συνδεόµενη µάλιστα µε την εξοικονόµηση δαπανών και την αναµόρφωση του προϋπολογισµού του 2020 – µειωµένου κατά 15%. Παρακάτω παραθέτουµε τις απόψεις µας αναφορικά µε το εν λόγω θέµα.

Οι εκάστοτε ∆ιοικήσεις της Ε.Π.Ο έχουν ασφαλώς το δικαίωµα να δίνουν υπέρογκες, σε σχέση µε την ισχύουσα Συλλογική Σύµβαση Εργασίας, αµοιβές, της τάξης των 5.000, 10.000 ή και 15.000 ευρώ µε προσωπικές συµβάσεις σε περιπτώσεις που αξιολογούν ως απαραίτητες, αρκεί βεβαίως να έχουν υπολογίσει µε προσοχή αν µπορούν να υποστηρίξουν τέτοιες αµοιβές χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την Μισθοδοσία του συνόλου του προσωπικού και εν γένει τα οικονοµικά της Οµοσπονδίας.

Οι εκάστοτε Διοικήσεις της Ε.Π.Ο έχουν ασφαλώς το δικαίωµα να κάνουν προσλήψεις και είναι και δική µας χαρά, ως εργαζόµενοι, να βλέπουµε νέους ανθρώπους να βρίσκουν δουλειά, αρκεί βεβαίως να έχουν σταθµίσει τα δεδοµένα, έτσι ώστε να µην τίθεται σε κίνδυνο το εργασιακό παρόν και µέλλον, είτε των παλαιότερων, είτε των ίδιων των νέων υπαλλήλων της Οµοσπονδίας.

Οι ατοµικές συµβάσεις που έχουν συναφθεί, κατά τεράστια παρέκκλιση προς τα άνω των µισθολογικών όρων που συµφωνούνται µε τις εκάστοτε ισχύουσες επιχειρησιακές Σ.Σ.Ε., καθώς και άλλες κοστοβόρες επιλογές, είναι αυτές που έχουν εκτοξεύσει δραµατικά τα έξοδα της Οµοσπονδίας και προφανώς όχι το κόστος µισθοδοσίας των µελών του Σ.Υ.Ε.Π.Ο.

Mε δεδοµένο ότι τα µέλη του Σ.Υ.Ε.Π.Ο. συντάσσονται µαζί σας στην πρόθεση εξορθολογισµού των οικονοµικών της Οµοσπονδίας, σας προτείνουµε και να ληφθεί

σοβαρά υπόψη, το πάγιο αίτηµά µας όλοι οι εργαζόµενοι στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Οµοσπονδία, χωρίς προκλητικές µισθολογικές ανισότητες και διαχωρισµούς, να αµείβονται σύµφωνα µε τα προβλεπόµενα από τη Συλλογική Σύµβαση Εργασίας και οι συνεργαζόµενοι επίσης να λαµβάνουν για τις υπηρεσίες τους τις αµοιβές κατ’αντιστοιχία των µισθολογικών όρων της εκάστοτε ισχύουσας επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε.

Σ.Υ.Ε.Π.Ο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟ∆ΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝ∆ΙΑΣ

(Αναγνωρισµένος από το Πρωτοδικείο Αθηνών/ Απόφαση: 1225/ 87)

Σ.Υ.Ε.Π.Ο. Πάρκο Γουδή – Τ.Κ. 11510 – Αθήνα / Τηλ.: 210 93 060 00 – Φαξ: 210 93 46 733

Αξιότιµε κ. πρόεδρε και µέλη της ΕΕ της Οµοσπονδίας, έχοντας αποδείξει εµπράκτως ότι συµµετέχουµε στον εξορθολογισµό και την βιωσιµότητα των οικονοµικών της Οµοσπονδίας, καθώς από το 2010 δεν έχουμε διεκδικήσει καμία μισθολογική αύξηση ενώ έχουμε δεχθεί άμεσες και έµµεσες μειώσεις, και µε δεδοµένο ότι παρέχουµε διαχρονικά κατά τρόπο άψογο τις υπηρεσίες µας στην Ε.Π.Ο, σας δηλώνουµε ότι αρνούµαστε να υποστούµε συνέπειες που δεν µας αναλογούν.

Ευχαριστούµε.

Ο πρόεδρος και τα µέλη του Δ.Σ. του Σ.Υ.Ε.Π.Ο :

Χαράλαµπος Παπαδόπουλος,

Λαµπρινή Δηµητρίου

Κωνσταντίνα Νικολούζου

Θεοδώρα Μαρίνου-Ξανθού

Αντώνιος Ραµπαβίλας

Θεόδωρος Κουρής

Μιχάλης Ζολώτας».

Δικαίωση Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός δικαιώνεται μετά την εξέλιξη αυτή και δικαίως ασχολείται με τα οικονομικά της ΕΠΟ. Και αυτό γιατί ουσιαστικά είναι ο μεγάλος «χορηγός» της, εδώ και χρόνια. Η ΠΑΕ συμμετέχει στα ετήσια έσοδα της Ομοσπονδίας από τις δραστηριότητες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου σε ποσοστό περί το 40% του συνολικού κατ΄ έτος ποσού που εισπράττει η Ομοσπονδία με διάφορες μεθόδους και καταστατικές διατάξεις.

Με ποσοστά από τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών στο εξωτερικό και τα συμβόλαια παικτών. Με τα διάφορα πρόστιμα εξαιτίας διώξεων. Και βέβαια από τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν ζητήσει να τους αποδοθεί ένα πόρισμα ελέγχου της διαχείρισης των ποσών που καταβάλλει, αλλά η νυν διοίκηση της ΕΠΟ αρνείται πεισματικά κάθε ενημέρωση.

Σε σχέση με το 2016 σήμερα η Ομοσπονδία έχει τους διπλάσιους υπαλλήλους!  Το ορατό αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης τακτικής ήταν να εκτοξευθεί η μισθολογική δαπάνη κατά δυο και πλέον εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το παρελθόν. Την ίδια στιγμή συνολική αύξηση του κόστους λειτουργίας της ξεπέρασε το 40% στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Η ΕΠΟ έφτασε να ζητάει δάνεια από το εξωτερικό (FIFA/UEFA) για να καλύψει βασικές ανάγκες της. Εξέδωσε εσωτερική εγκύκλιο με την οποία επέβαλε δραστικές περικοπές ακόμη και σε επιβεβλημένες δραστηριότητες εθνικών ομάδων, ματαίωσε κάθε συνεδρίαση όλων των επιτροπών της για το 2019 αλλά ακόμη και τα σεμινάρια διαιτησίας για τους ρέφερι της πρώτης κατηγορίας.

Η Πολιτεία μέχρι τώρα εμφανίζεται αδρανής στην κατάσταση αυτή. Μέχρι πότε;

Σχετικά άρθρα

Τελευταία νέα

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com