4.6 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

Η ελπίδα (του Γ. Βασιλακόπουλου) πεθαίνει πάντα τελευταία. Το ελληνικό μπάσκετ έχει πεθάνει προ πολλού…

Must read

Η 31η Μαρτίου θα ήταν η μέρα που θα αποχαιρετούσαμε μια για πάντα από το ελληνικό μπάσκετ τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και το καθεστώς που υπό την καθοδήγησή του δεν άφησε τίποτα όρθιο. Δε χρειάζεται καν να αναλύσουμε το πώς και το γιατί: ακόμα και αυτοί που ελάχιστη σχέση έχουν με το δύστυχο το άθλημα, γνωρίζουν τι εννοώ.

Η αλήθεια είναι πως η μικρή παράταση ζωής που δόθηκε από τον δικαστή του Πρωτοδικείου στον Γ. Βασιλακόπουλο δεν μπορεί να επηρεάσει τις επερχόμενες εξελίξεις. Κι ας θεωρεί ο ίδιος πως κάθε μέρα μέσα στα γραφεία της ΕΟΚ είναι μια… κερδισμένη μέρα. Ό,τι μα ό,τι κι αν μηχανευτεί στη συνέχεια ο απερχόμενος πρόεδρος του «φάρου», δεν μοιάζει ικανό να εμποδίσει αυτά που έρχονται και που το πιο ανώδυνο είναι η απώλεια μιας εξουσίας δεκαετιών.

Κανένα νομικό τέχνασμα και καμία άλλη προσφυγή δεν θα μπορέσει να πάει τις εκλογές στην ΕΟΚ πέρα από τις 23 Μαΐου (ή τις 31/5 που εκπνέει κάθε προβλεπόμενη προθεσμία βάσει του νέου νόμου). Πώς όμως να πείσεις έναν άνθρωπο με τα μυαλά του Γ. Βασιλακόπουλου ότι δεν υπάρχει ελπίδα όταν η δική του μοιάζει να πεθαίνει πάντα τελευταία; Σε αντίθεση με το ελληνικό μπάσκετ που βρίσκεται ήδη σε φέρετρο και περιμένει μια νεκρανάσταση.

Για την κρίση του Πρωτοδίκη που θεώρησε ότι είναι κατάλληλοι για την προσωρινή διοίκηση που θα οδηγήσει την ΕΟΚ σε εκλογές, εκείνοι που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τις αποφύγουν, δεν υπάρχουν λόγια. Κυρίως, δεν υπάρχει λογική. Τι να επικαλεστείς δηλαδή; Την… τεχνογνωσία τους; Τα περιβόητα σωματεία-σφραγίδες; Τις ψήφους δι’ αντιπροσώπων; Τις αμέτρητες στοιχειοθετημένες καταγγελίες για ένα σωρό υποθέσεις; Ή μήπως να ανοίξουμε το κεφάλαιο με την καταγγελία για απόπειρα βιασμού, η οποία αποσιωπήθηκε (και όχι μόνο) όταν έφτασε στα υψηλά κλιμάκια της ομοσπονδίας;

Η λαϊκή ρήση «έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα» βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στην ακατανόητη απόφαση του δικαστή. Έστω κι αν στην πραγματικότητα ο λύκος είναι ξεδοντιασμένος νομικά. Για να το κάνω όμως πιο απλό: ο Πρωτοδίκης είναι βέβαιος πως μέσα στους ανθρώπους που όρισε από πλευράς απερχόμενης διοίκησης δεν βρίσκεται και εκείνος που εκκρεμεί εναντίον του μια σοβαρότατη καταγγελία η οποία διερευνάται από τις αρχές; Και ειδικά σε μέρες τόσο «πονηρές» όσο αυτές που ξημερώνουν μετά το τσουνάμι που ξεκίνησε η Σοφία Μπεκατώρου; Είμαι σχεδόν σίγουρος πως ο δικαστής δεν ασχολήθηκε καν…

Ας αλλάξουμε όμως κλίμα, να το ελαφρύνουμε λιγάκι το πράγμα. Μέσα στα μέλη της προσωρινής διοίκησης θα βρίσκεται και ο Νίκος Φιλίππου. Ένας άνθρωπος που στηρίζεται πολύ από τον Βαγγέλη Λιόλιο, ο οποίος μάλιστα τον πρότεινε για προσωρινό πρόεδρο τις προάλλες. Ποιος είναι όμως ο Νίκος Φιλίππου; Τον αφήνουμε να συστηθεί μόνος του, μέσα από δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή πριν από λίγους μήνες:

«Εγώ είμαι παιδί της ομοσπονδίας από τότε που ξεκίνησα και σαν χαρακτήρας έχω μάθει να μην πουλάω ανθρώπους.

Εγώ τον Γιώργο Βασιλακόπουλο δεν μπορώ να τον πουλήσω. Δεν λέω για τους άλλους αλλά δεν έχω την ίδια πορεία.

Το χέρι που με ταΐζει δεν μπορώ να του γυρίσω τη πλάτη».

Δεν έχω καμία διάθεση να αμφισβητήσω την πίστη του Νίκου Φιλίππου, του ανθρώπου που το διάστρεμμά του μια Πέμπτη βράδυ κόντρα στη Γιουγκοσλαβία κόντεψε να με ρίξει σε κατάθλιψη, μέχρι που εμφανίστηκε ο Αργύρης Καμπούρης για να κρίνει τελικά ένα ολόκληρο κύπελλο.

Αν όμως πιστέψω κάθε λέξη του Νικόλα, αυτό σημαίνει πως παραμένει πιστός του Βασιλακόπουλου και της ομοσπονδίας. Η διασύνδεσή του λοιπόν, με τον Βαγγέλη Λιόλιο δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για το πώς ευαγγελίζεται την αλλαγή ο ιδιοκτήτης του Προμηθέα όταν περιβάλλει με την εμπιστοσύνη του ανθρώπους που δηλώνουν ότι το χέρι του Γ. Βασιλακόπουλου τους ταΐζει.

Και κάπου εκεί, σκαλίζοντας τα παλιά, έρχεται στην επιφάνεια μια ωραία ιστορία. Αλήθεια, ποιος ήταν εκείνος που έπαιρνε τα sms από τον κυρ Γιώργη σχετικά με το τι αλλαγές θα έπρεπε να κάνει ο Τρινκέρι αλλά και άλλοι ομοσπονδιακοί τεχνικοί, καλούμενος να τους μεταφέρει τις «βουλές» του προέδρου;

Σχετικά άρθρα

Τελευταία νέα

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com