14.5 C
Athens
Παρασκευή, Απρίλιος 16, 2021

Αποκάλυψη FWS: Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την απόπειρα βιασμού σε βάρος υπαλλήλου της ΕΟΚ

Must read

Ο Μέγας Διδάσκαλος έφερε χθες στη δημοσιότητα μια από τις παραληρηματικές ατάκες του Γιώργου Βασιλακόπουλου κατά τη διάρκεια του (διαδικτυακού) Δ.Σ. της ΕΟΚ. Αυτό το «στην Ελλάδα έρχονται τα απόβλητα του αμερικανικού μπάσκετ» διεκδικεί με αξιώσεις την τοποθέτησή του δίπλα σε εκείνη την περιβόητη φράση για τις «μαϊμούδες που πηδάνε».

Εννοείται ότι δεν υπάρχει παραμικρή αμφιβολία για το αν ειπώθηκε αυτή η φράση, διότι δεν θα δημοσιευόταν στο FWS χωρίς να έχει τσεκαριστεί 100%. Δυστυχώς όμως, τα λόγια στην προκειμένη περίπτωση περνούν σε δεύτερη μοίρα, όταν έχουμε να κάνουμε με πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως αυτή που καταγγέλθηκε από υπάλληλο της ΕΟΚ και είδε προ ημερών το φως της δημοσιότητας.

Η κατάπτυστη ανακοίνωση της ΕΟΚ επί του θέματος είναι ενδεικτική για τον τρόπο λειτουργίας και αντίληψης των ανθρώπων που έκαναν μαγαζάκι τους το ελληνικό μπάσκετ εδώ και δεκαετίες. Τη θέση οποιασδήποτε, έστω και γενικόλογης, καταδίκης παρόμοιων συμβάντων πήρε μια άκρως επιθετική στάση που έκανε λόγο για ύποπτο τάιμινγκ ενόψει εκλογών. Ένας κανονικότατος εμετός δηλαδή.

Το FWS είναι σε θέση να γνωρίζει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την καταγγελία που βρίσκεται πλέον στα χέρια των Αρχών. Μια καταγγελία που θάφτηκε από τους επικεφαλής της ΕΟΚ, όταν τέθηκε υπόψη τους το 2019. Γιατί λοιπόν βγήκε τώρα στην επιφάνεια; Ακόμα κι ένας βλάκας θα μπορούσε να το καταλάβει: διότι τώρα ευνόησαν οι συνθήκες μετά από όλη αυτή τη χιονοστιβάδα εξελίξεων που πυροδότησε η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου.

Κάπου εδώ πρέπει να γίνει μια απαραίτητη διευκρίνιση. Εννοείται ότι γνωρίζουμε ποιον αφορά η καταγγελία, όλος ο μπασκετικός κόσμος, όχι μόνο εμείς. Για αυτονόητους λόγους ωστόσο, δεν είναι νομικά προβλεπόμενη η αποκάλυψη του ονόματος. Κάπως έτσι απαντάται και η απορία που διατυπώνει πολύς κόσμος «γιατί δεν λέτε ποιος είναι». Δεν έχει υπάρξει σύλληψη, δεν έχει μεσολαβήσει καν άσκηση ποινικής δίωξης, επομένως η συζήτηση τελειώνει εδώ.

Για την καταγγελία περί σεξουαλικής παρενόχλησης δεν έχω να πω πολλά. Στην τελική, θεωρητικά μπορεί κάποιος να την αντικρούσει και να το ρίξει στην τρελή. Ή να έχουν όντως παρεξηγηθεί κάποιες λέξεις του. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες, άλλωστε. Για την καταγγελία της απόπειρας βιασμού όμως τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγγελθεί, οι στιγμές που έζησε η υπάλληλος της ΕΟΚ είναι φρικιαστικές.

Σε κάποια αποστολή, σε δωμάτιο ξενοδοχείου, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος μιας πολύ ισχυρής αθλητικής ομοσπονδίας φέρεται να άσκησε βία εναντίον υφιστάμενης υπαλλήλου. Και ούτε λίγο ούτε πολύ, φέρεται να αποπειράθηκε ακόμα και διείσδυση, έχοντας ήδη προσπαθήσει να «ακινητοποιήσει» το θύμα του.

Η παραπάνω περιγραφή είναι μια κοσμιότατη μεταφορά όσων έχουν καταγγελθεί ότι συνέβησαν. Μακάρι όλα αυτά να είναι αποκυήματα φαντασίας και να μην έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα. Για να είμαι ειλικρινής, το πλεονέκτημα του θύτη σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τεράστιο, αφού το βάρος της απόδειξης πέφτει στο θύμα και αυτό μόνο εύκολο δεν είναι, ειδικά αν το πράγμα σταματά στην απόπειρα και όχι στην ολοκληρωτική τέλεση της πράξης. Εκτός αν υπάρχει κάποιο στοιχείο-έκπληξη…

ΠΗΓΗFWS.GR

Σχετικά άρθρα

Τελευταία νέα

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com