16.4 C
Athens
Παρασκευή, Απρίλιος 16, 2021

Αυγενάκης: Κανείς δεν ασχολείται με αντιπολίτευση μειωμένου πολιτικού βάρους

Must read

«Όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταθέτουν το μισό της αποζημίωσης τους» ανέφερε χαρακτηριστικά στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή “Secret” με το δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, τονίζοντας παράλληλα ότι «η κυβέρνηση με την κίνηση αυτή στέλνει ένα, μήνυμα».

Αναφορικά με την πρωτοβουλία-παραίνεση του πρωθυπουργού προς τους βουλευτές να παραχωρήσουν τη μισή βουλευτική αποζημίωση τους, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε ότι «πέρα από το συμβολισμό έχει και μια ουσία γιατί συζητάμε για βουλευτές, εξωβουλευτικά στελέχη της κυβέρνησης οι οποίοι όλοι μας καταβάλλουμε το μισό της μηνιαίας αποζημίωσης τώρα και το άλλο μισό του Μαΐου για να συμβάλουμε και εμείς με το δικό μας τρόπο σε αυτή την προσπάθεια».

«Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση στέλνει ένα μήνυμα, από εκεί και πέρα έχει ουσία γιατί συζητάμε για ένα ποσό που συγκεντρώνεται καθόλου ευκαταφρόνητο» τόνισε ο ίδιος. Την ίδια στιγμή ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι «ο πρωθυπουργός ήταν εξαιρετικά ευγενής και προσεκτικός στις διατυπώσεις του, ούτε υποχρέωσε κανένα μας ούτε μας έβαλε το μαχαίρι στο λαιμό, ζήτησε πολύ ευγενικά και η ανταπόκριση από όλους τους συναδέλφους βουλευτές, μέλη της κυβέρνησης ήταν άμεση».

«Δεν μπορεί κανένας να υποχρεώσει κανέναν, από εκεί και πέρα ο αρχηγός της παράταξής μας και πρωθυπουργός της χώρας πολύ ευγενικά απευθύνθηκε σε εμάς, μας ζήτησε κάτι, αυτομάτως ανταποκριθήκαμε όλοι από εκεί και πέρα αν θέλει να ακολουθήσει αυτό το παράδειγμα μια άλλη κοινοβουλευτική ομάδα άλλου κόμματος ή οι αυτοδιοικητικοί Πρώτου ή Δευτέρου βαθμού ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα αυτό είναι δικό τους θέμα», διευκρίνισε επιπρόσθετα.

Αναφορικά με την κριτική από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε: «Ποιος ασχολείται με την αντιπολίτευση; Και το λέω όχι για να τους μειώσω, άλλωστε μειωμένοι είναι, αναφέρομαι σε ειδικό πολιτικό βάρος οι ίδιοι από τη συμπεριφορά τους και από τη στάση τους. Έδειξαν στην αρχή μια ενότητα η οποία χειροκροτήθηκε από όλους μας, έτσι έπραξε στην αρχή αλλά μάλλον μετά άλλαξε άποψή –συνηθισμένο αυτό από πλευράς Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ- και άρχισε τα μπρος πίσω».

«Νομίζω ότι δεν τους παρακολουθεί ο κόσμος, απεναντίας εκνευρίζουν τον κόσμο και την κοινωνία», επισήμανε ο ίδιος.

«Όταν βλέπουν έναν πρωθυπουργό να προηγείται των εξελίξεων, να διαμορφώνει καταστάσεις, να προλαμβάνει καταστάσεις, να τρέχει να δημιουργήσει συνθήκες έτσι ώστε αν έρθει το πρόβλημα σε μεγαλύτερη ένταση και στη χώρα μας να μπορεί να ανταποκριθεί το σύστημα υγείας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να τρέξει με προσλήψεις, να στηρίξει με οικονομικά μέτρα πάρα πολλούς κλάδους, να παίρνει πρωτοβουλίες και σε ευρωπαϊκό επίπεδο παρέα και με άλλους ηγέτες για να ζητούν μια σειρά μέτρα για να ελαφρύνουν όλες τις χώρες και τη δικιά μας όταν συμβαίνουν όλα αυτά οι πολίτες νοιώθουν μια ασφάλεια, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Από εκεί και μετά η αντιπολίτευση το δικό της δρόμο ούτε καταλαβαίνει τι θέλει να κάνει ούτε τι θέλει να πει. Τους αφήνουμε μόνους τους αυτή την ώρα γιατί προέχει το καλό της χώρας, προέχουν οι ζωές των Ελλήνων πολιτών», συμπλήρωσε.

Για τις οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού, δήλωσε ότι «πρωθυπουργός τρέχει το όλο το θέμα, σε όλα τα επίπεδα, με την ίδια ένταση ο ξεκαθαρίζοντας όμως τις προτεραιότητές μας». «Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ανθρώπινη ζωή, δεν είναι τα νούμερα, οι οφειλές, δεν είναι όλα αυτά που εκ των πραγμάτων απασχολούν αλλά σε δεύτερο επίπεδο όλους μας», τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού διευκρίνισε πως «πάνω από όλα προέχει να περιορίσουμε αυτόν τον εφιάλτη και να έχουμε τις λιγότερες δυνατόν απώλειες από αυτή τη λαίλαπα». «Σε επίπεδο οικονομίας, κάνει κινήσεις σε δύο επίπεδα, στο επίπεδο χώρας όπου πολύ σωστά επιλέγει και στηρίζει κλάδους με έμμεσα και άμεσα μέτρα», σημείωσε παράλληλα ο κ. Αυγενάκης.

Ακόμη τόνισε ότι «η κυβέρνηση στηρίζει το δημόσιο τομέα για να μπορεί να λειτουργεί το κράτος, από την άλλη όμως κινείται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε επίπεδο θεσμών όπου εκεί μαζί με άλλους ηγέτες επιδιώκουν με τρόπους πολύ συγκεκριμένους, με τεκμηριωμένες προτάσεις να αλλάξει φιλοσοφία και κουλτούρα λόγω αυτής της εκτεταμένης κρίσης ολόκληρη η Ευρώπη».

«Υπάρχουν αντιστάσεις ειδικά από τα βόρεια κράτη αλλά από εκεί και μετά η προσπάθεια συνεχίζεται. Τα επιχειρήματα είναι αμείλικτα και είμαι βέβαιος ότι στο τέλος θα κερδίσει η λογική», υπογράμμισε.

Επιπρόσθετα ο υφυπουργός δήλωσε ότι «Δεν υπάρχει καμία επιχείρηση που να μην έχει πληγεί… Είναι γεγονός ότι το πρόβλημα είναι συνολικό άρα συνολική θα είναι και η προσπάθεια».

«Συνολικά η Ελλάδα έχει χτυπηθεί, συνολικά η Ευρώπη έχει χτυπηθεί άρα η προσπάθεια θα έρθει από όλους μας. Πιστεύω ότι θα βγούμε καλύτεροι από αυτή τη κρίση, θα βγούμε καλύτεροι πρώτα από όλα σαν άνθρωποι», υπογράμμισε.

Σχετικά άρθρα

Τελευταία νέα

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com